marți, 25 octombrie 2011

Primul aeroport spaţial din lume

       Sau un vis devenit realitate. Cel putin pentru unii. Pentru ca un bilet costa 200.000 de dolari americani. Dar oricum, acum este posibil si pentru alti pamanteni in afara de astronauti! Ca sa fiu si mai exacta visul va deveni realitate abia prin anul 2012-2013, deoarece abia atunci este programat primul zbor pentru turisti in afara atmosferei terestre. 
        Luni, 18 octombrie 2011, a fost insa inaugurat in desertul statului american New Mexico, primul aeroport spatial din lume, denumit Spaceport America. El este opera miliardarului englez Richard Branson, patronul companiei Virgin Galactic. Costurile pana aici au fost de peste 200 milioane dolari. Si mai urmeaza.
       Sincer imi doresc sa zbor in spatiu! De mult. Si pe bune. Adica fizic, nu doar in imaginatie sau in vis. Chiar daca pretul biletului tine inca prizonier acest deziderat al meu in zona visului. Dar, cine stie! Chiar ar trebui sa ma apuc sa produc 200.000 de dolari. Sau si mai bine muuult mai mult de  200.000 de dolari, in asa fel incat biletul pentru o asemenea calatorie sa nu reprezinte mai mult decat un bilet la teatru, la film, la club, etc.! 
       Urati-mi asadar bafta! Si impreuna sa le uram bafta celor de la Virgin Galactic! plus celor 450 de temerari care s-au rezervat bilete deja!

http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/virgin-galactic-a-inaugurat-primul-aeroport-spatial-din-lume-241475.html

http://www.money.ro/a-fost-inaugurat-primul-aeroport-spatial-din-lume_1128751.html

http://www.ziarelive.ro/stiri/prima-baza-spatiala-comerciala-inaugurata-in-statul-american-new-mexico.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu